fbpx

Astăzi ai fost la sală?

 

Exercițiile fizice realizate în mod regulat și cu perseverență au numeroase beneficii asupra stării tale de sănătate. Dacă simți că ai nevoie de o doză de motivație pentru a-ți lua echipamentul și a porni spre sala de fitness, ia în considerare următoarele beneficii ale sportului:

1. Îmbunătățește sistemul imunitar

Exercițiile fizice regulate pot contribui la o sănătate generală bună și, prin urmare, la un sistem imunitar sănătos.  Lasă-ți plămânii să respire corect și sângele să circule mai bine.

2. Îți conferă mai multă energie

Energia este una dintre resursele noastre cruciale. Sportul funcționează ca un producător constant de energie. Cu cât faci mai multă mișcare, te vei simți mai energic. Activitățile fizice regulate cresc forța musculară și măresc rezistența, oferindu-ți energia de care ai nevoie.

3. Reduce stresul

Printre remediile pentru o gestionare corectă a stresului se regăsește mișcarea. 

Exercițiile fizice stimulează producerea de endorfine, numite și hormonul fericirii.

Ai nevoie de emoții pozitive pentru a-ți îmbunătăți dispoziția, reduce stresul și combate efectele anxietății.

4. Îmbunătățește capacitatea de gândire și memoria

Exercițiile fizice au efecte pozitive în special asupra memoriei spațiale și asupra capacităților cognitive. 

Odată ce înaintăm în vârstă, celulele creierului sunt reînnoite mai lent şi ţesutul cerebral poate fi afectat. Exerciţiile cardiovasculare stimulează fluxul sanguin către creier, care, la rândul său, furnizează mai mult oxigen.

5. Mărește speranța de viață

Activitatea fizică și durata de viață sunt în strânsă legătură, datorită efectelor pozitive ale sportului asupra cromozomilor. Cu cât ești mai activ, cu atât îți crești șansele de longevitate.

6. Vei fi mai disicplinat

Pentru a face sport în mod regulat trebuie să îți creezi un program pe care să îl respecți.  Găsindu-ți energia și motivația să nu sari peste nicio zi de antrenament, vei învăța să fii disciplinat. Nu doar când vine vorba de sport, ci și în viața de zi cu zi.

Ești la un antrenament distanță de un nou început! Te așteptăm la sală.

Translate »

Let’s Do This!

Completează formularul de mai jos și te vom contacta în cel mai scurt timp!